BURO-QIS staat voor Qualiteit In Spelen maar ook...

Qualiteit in Samenspelen

U wilt dat alle kinderen kunnen spelen, met en zonder een beperking. Er zijn voldoende spelmogelijkheden voor kinderen in uw omgeving. Maar zijn ze altijd geschikt voor kinderen met een beperking? Hoe voorkomt u dat juist deze kinderen aan de zijlijn staan en alleen maar kunnen toekijken?

BURO-QIS wil meer kwaliteit brengen in het samenspel tussen kinderen met en zonder een beperking. Dit vraagt diverse maatregelen in de inrichting van een speelvoorziening. Deze maatregelen zijn vaak eenvoudig en goedkoop, maar dienen wel afgestemd te zijn op de doelgroep. Er zijn diverse richtlijnen die de toegankelijkheid, bespeelbaarheid en gebruikswaarde van speelvoorzieningen en speeltoestellen optimaal geschikt maken voor kinderen met een beperking.

SONY DSC

BURO-QIS heeft enkele brochures beschikbaar met informatie om de kwaliteit in het samenspel verder te ontwikkelen. Niet alleen in de openbare ruimte, speeltuinen of schoolpleinen, maar ook in parken, bossen en natuurlijke speelplekken. Het gaat dan vooral om de bereikbaarheid en de toegankelijkheid van de speelvoorziening en de bespeelbaarheid van de speeltoestellen en spelaanleidingen.

SONY DSC